COFFEESHOPS MOGEN EEN AFHAALBALIE VOOR CANNABIS OPENEN

Coffeeshops mogen cannabis en hasj direct verkopen aan een afhaalbalie. Zij moeten dit logistiek kunnen regelen en daarnaast alle voorgeschreven hygiƫnemaatregelen in acht nemen vanwege het coronavirus. Zo mogen er niet teveel klanten tegelijk zijn en moeten ze voldoende afstand tot elkaar bewaren.

Dat maakte burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen maandag bekend na overleg met de 25 veiligheidsregio’s met minister Ferd Grapperhaus van Justitie. Deze beslissing is genomen om de straathandel in wiet en hasj tegen te gaan.

De coffeeshops moesten zondagavond, net als andere horecagelegenheden, binnen een half uur sluiten, maar daarna bleek al snel dat de illegale handel floreerde en dat leveranciers door de stad zaten te kwaken. De burgemeesters maakten zich daar grote zorgen over. Direct na de aankondiging van de sluiting ontstonden lange rijen voor coffeeshops van klanten die snel aan softdrugs wilden komen. Volgens de burgemeester waren de lange rijen voor de coffeeshops “een vreemde gewaarwording”.

www.coffeeshop-galaxy.com